Dermatita Atopica2019-11-23T17:42:12+00:00

CE ESTE

Dermatita atopica este cea mai cunoscuta boala cronică de piele a copilariei. Din alaturarea celor doi termeni rezulta ca avem de-a face cu o inflamatie a pielii, adica dermatita, care apare insa doar la cei care au o predispozitie programata genetic de a dezvolta diverse alergii, ceea ce înseamna atopie. Copiii cu dermatita atopica provin de cele mai multe ori din familii de atopici, parintii lor sau alte rude apropiate fiind diagnosticate cu diverse boli alergice.

TIPURI

Dermatita de contact iritanta este cel mai frecvent tip intalnit. Aceasta reactie inflamatorie non-alergica apare atunci cand o substanta este daunatoare stratului protector exterior al pielii. In cazul copiilor, acestia pot dezvolta dermatita atopica la scutece.
Dermatita seboreica este o afectiune frecventa a pielii care afecteaza in principal scalpul. Acesta provoaca pete scumoase, inrosirea pielii si matreata. Dermatita seboreica poate afecta, de asemenea, zone uleioase ale corpului, cum ar fi fata, partea superioara a pieptului si a spatelui.
Dermatita atopica este o boala care provoaca inrosirea si mancarimea pielii. Este frecventa, in mod deosebit, la copii. Afecteaza pina la 25% dintre copii intre 3 si 6 luni. Dermatita atopică este de lunga durata (cronica) si tinde sa izbucneasca periodic si apoi sa dispara.

STUDII

Cu ajutorul produselor pe baza de culturi lactice vii s-a demonstrat reducerea permeabilitatii intestinale la copiii cu eczema. Administrarea de produse pe baza de culturi lactice vii, si in special Lactobacillus Rhamnosus GG, au demonstrat reducerea severitatii dermatitei atopice la copii.