Eubiotic Forte

PROSPECT EUBIOTIC FORTE

EUBIOTIC® FORTE

SUPLIMENT ALIMENTAR

Susține reechilibrarea microflorei intestinale/microbiotei a cărei alcătuire și structurare se află sub presiuni fiziologice, patologice sau de altă natură precum tulburările digestive sau administrarea de antibiotice.

Această prezentare vă oferă informaţii utile despre EUBIOTIC® Forte:

 1. Ce este şi cum se utilizează

 2. Ce precauţii sunt necesare înainte de utilizare

 3. Ce conţine ambalajul

 4. Cine este producătorul

Intestinul uman conţine un spectru complex și dinamic de bacterii ce pot fi clasificate în “rezidenți” nativi și tranzitorii, bacterii ce alcătuiesc microflora intestinală/microbiota. Mucoasele (orale, respiratorii și digestive), alături de piele, sunt mediul  pe care există microbiota. Microbiota interacționează cu organismul gazdă. Intestinul uman conține specii microbiene diferite, indispensabile pentru funcționarea normală a tractului digestiv și a funcției imunitare. La baza acestor efecte benefice este relația simbiotică între microflora intestinală/microbiota și organismul gazdă.

Microflora intestinală are o influență deosebită în procesul de digestie și de asimilare a nutrienților, la fel de importantă fiind interacțiunea strânsă pe care microflora intestinală o are cu sistemul imunitar al gazdei. Din punct de vedere microbiologic, microflora intestinală – prin speciile bacteriene benefice conținute – poate împiedica proliferarea speciilor bacteriene patogene.

Microbiota este un ecosistem extrem de reactiv, inclusiv în fața intervențiilor farmacologice. Tulburările digestive au și ele efecte în ceea ce privește modificarea profilului microflorei intestinale. Infecțiile pot perturba echilibrul care există în mod natural între diferitele specii ale microbiotei intestinale.

Alte cauze ale dezechilibrului microflorei intestinale pot fi:

 • Infecțiile enterale virale sau bacteriene

 • Schimbarea mediului bacterian (călătorii)

 • Tratamentul cu antibiotice

 • Dietele neadecvate

Dezechilibrul microflorei intestinale/microbiotei poate avea ca forme de manifestare observabile:

 • Diareea

 • Disconfortul abdominal

 • Balonarea

 • Constipația

 • Infecțiile fungice

1. Ce este Eubiotic® Forte și cum se utilizează

Eubiotic® Forte este o combinație de microorganisme vii (1 x I09 UFC Saccharomyces cerevisiae var.boulardi  și 4 x I09 UFC Lactobacillus rhamnosus GG), recomandată pentru reechilibrarea microflorei intestinale a cărei alcătuire și structurare se află sub presiuni fiziologice, patologice sau de altă natură precum tulburările digestive sau administrarea de antibiotice.

Diareea reprezintă una dintre manifestările digestive frecvente apărute în urma tratamentului cu antibiotice. Diareea poate debuta  la 2 ore după consumul antibioticului, până la 2 luni după terminarea tratamentului cu antibiotic.

Antibioticele sunt o grupă de medicamente necesare în tratamentul bolilor infecțioase cauzate de bacterii.

Acestea pot afecta microflora intestinală prin distrugerea bacteriilor benefice și proliferarea bacteriilor dăunătoare, ce pot infecta sistemul digestiv.

Ingrediente Eubiotic® Forte

Ingrediente/capsulă vegetală:

Saccharomyces cerevisiae var. boulardi – 100mg/1 mld.UFC; capsula: hidroxipropilmetilceluloză; agenţi  de încărcare: amidon din porumb, hidroxipropilceluloză; Lactobacillus rhamnosus GG – 25mg/4mld UFC; agenți antiaglomeranți: săruri de magneziu ale acizilor grași vegetali;

Asocierea celor două microorganisme – Saccharomyces cerevisiae var. boulardii și Lactobacillus rhamnosus GG a fost studiată pentru rolul asupra tranzitului intestinal și echilibrarea acestuia.

Saccharomyces cerevisiae var. boulardii este un microorganism viu (o tulpină de drojdie) care colonizează rapid intestinul și supraviețuiește acidității gastrice. Saccharomyces cerevisiae var. boulardii este studiată pentru rolul asupra stimulării producției de acizi grași cu catenă scurtă, în special a butiratului. Butiratul, un compus care se regăsește în mod normal în flora intestinală sănătoasă, are rolul de a regla multe funcții intestinale – de la stimularea creșterii și diferențierii celulelor mucoasei intestinale, la efecte imunomodulatoare și până la absorbția fluidelor.

Lactobacillus rhamnosus GG este o tulpină prezentă în mod natural în flora intestinală. Lactobacilus rhamnosus este și una dintre cele mai documentate bacterii benefice, peste 1000 de publicații științifice si 300 de studii clinice demonstrându-i beneficiile. Este un microorganism bine studiat pentru rolul asupra sistemului digestiv la prematuri, nou-născuți, copii, femei însărcinate, adulți și vârstnici. Lactobacillus rhamnosus GG are o toleranță ridicată la aciditatea gastrică și la sucurile biliare, putând supraviețui trecerii prin tractul gastrointestinal.

Cum să utilizați Eubiotic® Forte:

1 capsulă Eubiotic® Forte pe zi, cu o cantitate suficientă de lichid aflat la temperatura camerei, timp de 10-15 zile.

În cazul în care sunteți sub tratament cu antibiotice se recomandă administrarea Eubiotic® Forte la 2-3 ore după acestea. Se recomandă continuarea administrării de Eubiotic® Forte timp de 5 zile după întreruperea administrării de antibiotic.

Produsul este destinat adulților și copiilor de peste 6 ani.

Copiilor sub 6 ani nu le este recomandată utilizarea capsulelor (risc de aspirație). Pentru această grupă de vârstă recomandăm utilizarea  Eubiotic® Baby, sub forma de picături sau pulbere.

Deoarece produsul conține microorganisme vii, nu trebuie combinat cu băuturi sau alimente foarte fierbinţi (peste 50°C), foarte reci sau cu alcool etilic.

Pe durata episodului diareic este recomandat să țineți regim alimentar. Evitați cruditățile, alimentele picante sau alimentele și băuturile reci. Consumul de lichide pentru a preveni deshidratarea este, de asemenea, indicat.

Fără gluten. Fără Lactoză. Fără soia. Fără OMG (organisme modificate genetic).

2. Ce precauţii sunt necesare înainte de utilizarea produsului?

Cereţi sfatul medicului înainte de a utiliza EUBIOTIC® Forte în următoarele situaţii: febră, scaune cu sânge/mucus, dureri abdominale intense sau diaree care persistă mai mult de 2 zile (semne de afecțiune medicală severă);

 • Produsul este contraindicat persoanelor:

  • cu hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele sale;

  • cu boli cronice sau cu imunitate foarte scăzută;

  • cu cateter venos montat.

 • A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor mici.

 • A se păstra la o temperatură care să nu depăşească 25°C.

 • A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

 • Acesta este un supliment alimentar şi nu înlocuieşte o dietă variată şi echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.

 • A se consuma, de preferinţă, înainte de sfârşitul datei menţionate pe ambalaj.

3. Ce conţine ambalajul produsului?

Cutia de carton conţine 1 blister cu 10 capsule vegetale și un pliant cu informații despre produs.

4. Cine este producătorul?

Producător: Biocare Copenhagen A/S, Kirkebjerg Alle 88, DK-2605, Broendby, Denmark

Deținător notificare: Labormed Pharma SA, Bd. Theodor Pallady nr. 44B, Sector 3, Bucureşti, România.