Eubiotic®

Eubiotic® este un brand Labormed Pharma.

Eubiotic este primul produs cu bacterii benefice lansat în România, în 2004. Misiunea sa de pionier în informarea și educarea pacienților, farmaciștilor și a medicilor despre beneficiile acestui tip de produs a pus bazele categoriei de produse cu microorganisme benefice în piața locală de suplimente alimentare. Gama Eubiotic se adresează adulților și copiilor, fiind accesibilă la nivel național atât în lanțurile de farmacii, cât și în farmaciile independente. Formula sa este creată în parteneriat Chr. Hansen/Danemarca și Biocare/Danemarca.

Compania Labormed Pharma fost achiziționată de către grupul Zentiva în anul 2020, împreună cu business-ul Alvogen din România. Grupul Zentiva, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa, deține în România companiile Zentiva Romania, Labormed Pharma Trading (ex Alvogen România) și Labormed Pharma.

Prin cele două fabrici din București (fabrica Zentiva și fabrica Labormed), Zentiva și-a adus contribuția în piața farmaceutică locală. Fabrica Zentiva funcționează neîntrerupt de la inaugurarea sa din 1962, iar fabrica Labormed este una dintre cele mai moderne unități de producție a medicamentelor solide orale din România, rezultatul primei investiții greenfield din industria farmaceutică din țara noastră.

În prezent, grupul de companii Zentiva este cel mai mare producător de medicamente din România și este lider atât în volume, cât și în valoare pe piața medicamentelor generice. 1 din 10 medicamente vândute în farmacii face parte din portofoliul companiilor Zentiva, iar 1 din 4 medicamente administrate în spitale aparțin Grupului Zentiva (medicamente cu prescriptie, generice)

* Sursa: Sursa datelor este IQVIA, sell-out (ieșiri din farmacii), MAT2023

Începând cu anul 2019, Zentiva a plantat 125.000 de copaci în zonele defrișate din Munții Făgăraș, implicându-se astfel în proiecte de refacere a biodiversității. În 2022, angajații Zentiva au participat la cea mai mare campanie de Responsabilitate Socială Corporativă, în cadrul căreia s-au făcut peste 700 de fapte bune. Aceste inițiative subliniază angajamentul continuu al companiei față de comunitate și mediu, consolidându-i poziția ca un exemplu în industrie.

Play Video