Eubiotic ImunoFlu stg

Eubiotic imunoflu

Eubiotic® ImunoFLU
Ce este şi cum se utilizează

EUBIOTIC® ImunoFLU este un supliment alimentar ce combină într-o formulă nouă tulpini multiple de microorganisme benefice pentru organism, bine studiate clinic, cu Vitamina D, Vitamina C și Zinc.

Tulpinile de bacterii benefice din compoziția EUBIOTIC® ImunoFLU conțin culturi lactice vii ce fac parte din flora intestinală deseori afectată de o dietă și un stil de viață nesănătoase, de utilizarea antibioticelor sau de stres.

70 % din sistemul nostru imunitar se află la nivelul colonului, acolo unde se găsește microbiota intestinală. Ea este formată din peste 1000 de tulpini bacteriene rezidente sau tranzitorii, aflate în relație simbiotică cu organismul uman.

Aceste bacterii benefice activează prima linie de apărare împotriva agenților patogeni și a toxinelor, prin producerea de acizi organici și modificarea pH-ului local, mențin integritatea mucoasei intestinale, contribuie la sinteza unor vitamine, facilitează absorbția și biodisponibilitatea mineralelor.

EUBIOTIC® ImunoFLU conține culturi vii de lactobacili și bifidobacterii benefice, tulpini intens studiate, după cum urmează:

  • Bifidobacterium lactis: este tulpina cu cele mai multe studii (peste 300) privind relația imunitate – tract digestiv. Studiile au arătat efecte favorabile asupra reglării tulburărilor de tranzit (constipația ușoară, diareea, inclusiv cea indusă de antibiotice), reducerea frecvenței și severității infecțiilor acute ale căilor respiratorii (inclusiv gripa), imbunătățirea răspunsulului postvaccinare, reducerea incidenței și severității infecției cu Helicobacter Piloryi. (Microorganisms. 2014 Jun; 2(2): 92–110)
  • Bifidobacterium breve: tulpina se găsește in mod natural în laptele matern, varză și castraveți murați, chefir, iaurt. Colonizarea intestinului copiilor mici cu aceste bacterii benefice ar putea reduce severitatea și întârzierea apariției unor boli precum enterocolita necrotizantă, alergiile alimentare, inclusiv la laptele de vacă, rinitele alergice și astmul, eczemele și alte alergii ale pielii, (Nutrients 2019,11/1724). Are efecte benefice și asupra tulburărilor de tranzit (diaree, constipație), mai ales la copii, dar și asupra elasticității și sănătații pielii.
  • Lactobacillus casei face parte din grupul de bacterii lactice din tractul digestiv și urogenital, contribuie la transformarea lactozei în acid lactic, cu efecte benefice asupra tulburărilor de tranzit intestinal (diaree sau constipație), colicilor, bolilor inflamatorii intestinale sau sindromului de intestin iritabil. Unele studii confirmă efectul protector al acestei tulpini benefice în boli alergice, astm, dezvoltarea unor tipuri de tumori sau obezitate. (Front Microbiol. 2018; 9: 2107.).
  • Lactobacillus rhamnosus GG (una dintre cele mai studiate tulpini bacteriene benefice), se găsește natural în tractul digestiv și urogenital, ca și în produse lactate: iaurt, lapte fermentat, brânză mai moale. Efectele sale benefice au fost studiate în infecțiile urinare și ale tractului respirator, reacțiile alergice (rinite, astm, eczemă și alte reacții alergice cutanate, alergia la laptele de vacă), raspunsul postvaccinal. De asemenea, LGG reduce episoadele diareice la copii, inclusiv în cazul infecțiilor cu rotavirus. (Microb Cell Fact. 2014; 13 (Suppl 1): S7)

Vitamina D

Pe lângă rolul său deja cunoscut în metabolismul fosfo-calcic și sănătatea sistemului osos și muscular, în diviziunea celulară, are funcții importante în modelarea răspunsurilor imune înnăscute (nespecifice) și adaptative (dobândită, specifică). Celulele sistemului imunitar (limfocite B, T, monocite, celule dendritice) implicate în multe boli autoimune răspund la efectele modulatorii ale vitaminei D.

Vitamina C

Contribuie la formarea colagenului din piele, întărind astfel bariera protectoare a organismului față de factorii agresivi din mediul extern. Este un antioxidant puternic, protejând celulele de radicalii liberi și contribuie la metabolismul energetic normal, reducând oboseala și extenuarea.

În plus, Vitamina C contribuie la menținerea funcționării normale a sistemului imunitar, la formarea normală a colagenului, la funcționarea optimă a vaselor de sânge, a sistemului osos și a ligamentelor, a gingiilor, dinților și pielii, a sistemului nervos și la menținerea sănătății psihice. De asemenea, crește absorbția fierului.

Zincul

Este un mineral esențial, implicat activ în generarea răspunsului imun antiviral înnăscut și dobândit, are rol antioxidant, protejând celulele față de stresul oxidativ, contribuie la procesul diviziunii celulare.

Zincul este o componentă vitală a multor enzime din corpul uman, astfel are roluri importante în metabolismul acido-bazic normal, al carbohidraților și altor macronutrienți, al proteinelor, al acizilor grași, al vitaminei A, în sinteza normală de ADN. Zincul contribuie la funcția cognitivă normală, la menținerea fertilității și reproducerii normale, menține sănătatea sistemului osos, a pielii, părului și unghiilor, a vederii normale.

Stratul 1 (portocaliu) conține: 154 mg Acid L-ascorbic (echivalent a 100 mg Vitamina C); 50 micrograme Vitamina D3 ( 2000 UI); 32,25 mg citrat de Zinc (echivalent a 10 mg Zinc), sorbitol, inulină, xilitol, isomalț, mono și digliceride ale acizilor grași, celuloză microcristalină, aromă de portocală, săruri de magneziu ale acizilor grași, dioxid de siliciu, oxizi si hidroxizi de fier, sucraloză.

Stratul 2 (alb) conține: 1,46 miliarde UFC (unități formatoare de colonii) BIFIDOBACTERIUM LACTIS; 0,322 miliarde UFC BIFIDOBACTERIUM BREVE; 0,111 miliarde UFC LACTOBACILLUS CASEI; 0,127 miliarde UFC LACTOBACILLUS RHAMNOSUS, sorbitol, celuloză microcristalină, mono și digliceride ale acizilor grași, săruri de magneziu ale acizilor grași, dioxid de siliciu.

Ingredientele din compoziția EUBIOTIC® ImunoFLU: Vitamina D, Vitamina C și Zinc în doze ce asigură cel putin 100 % din aportul zilnic recomandat de EFSA ( European Food Suplements Association) și tulpinile de bacterii benefice intens studiate ajută organismul să se apere eficient (de la barierele naturale la producerea de anticorpi) împotriva agenților patogeni.

EUBIOTIC® ImunoFLU folosește tehnologia CRYO-PROTECTION.

Utilizarea acesteia protejează bacteriile benefice de factorii mecanici și termici în timpul procesului de producție și depozitare a produsului. Acest lucru permite o mai bună adaptare și supraviețuire a acestora în lumenul intestinal și dezvoltarea unei activități biologice ridicate.

Stabilitatea produsului este asigurată de structura bistrat a comprimatului de EUBIOTIC® ImunoFLU.

Cum se utilizează Eubiotic Imunoflu?

Doza recomandată pentru adulți: 1 comprimat masticabil pe zi, de preferință imediat după masă.
Comprimatele pot fi luate cu un pahar cu apă sau mestecate.

Cum se păstrează Eubiotic Imunoflu?

A se păstra în ambalajul original, la temperaturi între 0 si 25 oC. A se consuma, de preferinţă, înainte de sfârşitul datei menţionate pe ambalaj.

Alte informații:
EUBIOTIC® ImunoFLU este disponibil într-un pachet ce conține 15 comprimate masticabile, fiecare a 750 mg, în strat dublu, cu aromă de portocale.

Fără gluten. Fără lactoză. Fără OMG (organisme modificate genetic)

Atenționări: Produsul conține îndulcitori. Datorită prezenței acestora, consumul în cantități excesive poate avea efect laxativ. A nu se administra în caz de hipersensibiliate cunoscută la oricare dintre ingrediente. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Nu s-a dovedit alergie la fructo-oligozaharide și fructoză. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.