Eubiotic Forte2019-11-14T20:23:35+00:00

Singura formula care contine 2 tulpini bacteriene benefice cu recomandarea 1A in reducerea riscului aparitiei diareei asociate antibioterapiei: Lactobacillus Rhamnosus GG si Saccharomyces cerevisae var. boulardii, 5*10 9 UFC *. Indicata adultilor si copiilor peste 6 ani pentru prevenirea dezechilibrului florei intestinale in timpul tratamentului cu  antibiotic.

Secundar, cele 2 tulpini sunt recomandate si in infectiile digestive.

* Lactobacillus Rhamnosus GG si Saccharomyces cerevisae var. boulardii sunt tulpinile bacteriene benefice considerate ca avand cea mai mare eficienta in combaterea diareei asociata antibioterapiei, de catre Organizatia Mondiala de Gastro-Enterologie si de Asociatia Europeana de Gastro-Enterologie si Hepatologie Pediatrica ( ESPHGAN).

Beneficii:

Inhiba efectele patogene ale anumitor microorganisme si/sau ale toxinelor acestora:

 • Clostridium difficile (principalul microorganism care produce diareea asociata consumului de antibiotice)
 • Vibrio cholera (bacterie producatoare de toxine responsabila de aparitia diareei)
 • Alte bacterii si microorganisme cauzatoare de infectii digestive (E-coli, Salmonella, Shigela, Helicobacter Pylori)

Compozitie:

Cele mai recomandate tulpini bacteriene benefice din lume:

Saccharomyces cerevisae var. boulardii si Lactobacillus Rhamnosus GG  5*10 9 UFC

 • Saccharomyces cerevisiae var. boulardii este un microorganism viu (o tulpina de drojdie) non-patogenic, non sistemic, cu proprietati protectoare asupra florei intestinale. Colonizeaza rapid intestinul, supravietuieste aciditatii gastrice si nu altereaza flora intestinala normala.

Unul din principalele mecanisme de actiune ale Saccharomyces cerevisiae var. boulardii il reprezinta inhibarea efectelor patogene ale anumitor microorganisme si/sau a toxinelor acestora, in special Clostridium difficile (principalul microorganism care produce diareea asociata consumului de antibiotice) si Vibrio cholera (bacterie producatoare de toxine responsabila de aparitia diareei), legându-se direct de agentii patogeni.

 • Lactobacilus rhamnosus GG este cea mai documentata bacterie benefica din lume, peste 1000 de publicatii stiintifice si 300 de studii clinice demonstrandu-i beneficiile.

Lactobacillus rhamnosus GG este una dintre tulpinile de Lactobacilli care sunt prezente in mod natural in flora intestinala, dovedind proprietati bune de aderare si de colonizare , precum si capacitate de inhibare a agentilor microbieni patogeni. Toleranta la conditiile gastrointestinale cum ar fi mediul acid din stomac si secretiile biliare este superioara altor bacterii lactice.

Cui se adreseaza?

 • Adultilor si copiilor peste 6 ani, in tratament cu antibiotic.
 • In cazul infectiilor digestive, Eubiotic Forte are un dublu rol:
  • De inhibare a efectelor patogene ale microbilor cauzatori de infectii digestive
  • De prevenire a efectelor secundare antibioterapiei prescrise ca tratament al infectiilor digestive (daca este cazul)

Mod de prezentare:

Cutie cu 10 capsule vegetale.

Administrare:

 • 1 capsula pe zi in timpul tratamentului cu antibiotice si inca 5 zile dupa terminarea tratamentului.
 • Deoarece produsul contine microorganisme vii, nu trebuie combinat cu bauturi sau alimente foarte fierbinţi (peste 50°C), foarte reci sau cu alcool etilic. Administrarea se va face la 2-3 ore dupa tratamentul cu antibiotic.