Balonare2020-03-17T15:22:00+00:00

CE ESTE

Balonarea este o conditie normala a organismului uman. Atunci cand organismul descompune mancarea in produsi ce se pot pot absorbi din tractul digestiv se produc gaze in stomacul si in intestine. Balonarea este resimtita ca un sentiment de abdomen foarte plin, sau umflat (o tensiune intraabdominala), ce produce o stare de discomfort, iar in unele cazuri este insotita de o senzatie de durere confuza, raspandita in tot abdomenul.

CAUZE

Principalii factori favorizanti sunt mesele imbelsugate, consumul de dulciuri, stresul sau anumite tulburari de natura hormonala. Mai mult, datele statistice sustin ca 67% dintre femei au aceasta senzatie neplacuta de balonare, acestea fiind mult mai expuse decat barbatii. De asemenea, antibioticele determina balonarea excesiva a stomacului. Ele distrug bacteriile inofensive prezente in mod normal in tractul digestiv ce ajuta la digerarea alimentelor.

STUDII

Conform studiilor, modificarea tranzitului intestinal in urma consumului de antibiotice poate aparea chiar si la 2 luni distanta dupa incheierea tratamentului, si asta pentru ca flora intestinala are nevoie de timp pentru a se reface.