Întrebări Frecvente

Ce este Eubiotic? Pentru ce se utilizează?

Produsele Eubiotic sunt suplimente alimentare care suplimenteaza flora intestinala naturala cu microorganisme vii

EUBIOTIC CAPSULE

EUBIOTIC® capsule este o combinație de doua tulpini bacteriene benefice (tulpina BB-12® a Bifidobacterium animalis si tulpina LA-5® a Lactobacillus acidophilus) care, prin produșii lor de metabolism, influențeaza atât mediul intestinal, cat și mediul intern al organismului. Mediul intern al organismului se poate afla fie în stare fiziologică normală, fie dezechilibrată, fie caracterizată prin diferite patologii de fond dobândite în istoricul personal al fiecărui individ in parte.

EUBIOTIC® este o combinație de:

Culturi lactice vii: Bifidobacterium animalis, tulpina BB-12® si Lactobacillus acidophilus, tulpina LA-5® intr-o cantitate de 4×109 UFC (unități formatoare de colonii)/ capsulă.

Bifidobacterium și Lactobacillus acidophilus se regăsesc în mod normal în flora intestinală sănătoasă, pot fi obținute prin alimentație naturala sau prin suplimentare, dar numărul lor poate să fie afectat de factori externi cum ar fi consumul de antibiotice, stresul, dietele dezechilibrate, consumul de alimente contaminate sau schimbarea mediului din timpul călătoriilor.

Bifidobacterium animalis tulpina BB-12®  este o bacterie benefică studiată in vitro, in vivo și în studii clinice  pentru rolul asupra sistemului digestiv și al sistemului imunitar.

Lactobacillus acidophilus tulpina LA-5® este o bacterie benefică bine studiată pentru rolul asupra sistemului digestiv.

Asocierea acestor două tulpini bacteriene benefice (tulpina BB-12® si tulpina LA-5®) – asociere cu efect sinergic – a fost studiată pentru rolul asupra tranzitului intestinal și echilibrarea acestuia. O altă direcție de cercetare științifică implică rolul asocierii tulpinilor BB-12® si LA-5® atât asupra sistemului imunitar cat și asupra compozitiei microbiotei (inclusiv după administrarea de antibiotice).

Tulpina bacteriana BB-12® a Bifidobacterium animalis este sigură pentru consumul uman; a primit statutul QPS18 (Prezumție calificată de siguranță). A fost testată în studii clinice umane la niveluri de până la cel puțin 100 miliarde UFC/zi (unități formatoare de colonii), fără probleme de siguranță.

EUBIOTIC FORTE – Ce este Eubiotic® Forte și pentru ce se utilizează

Eubiotic® Forte este o combinație de microorganisme vii (1 x I0UFC Saccharomyces cerevisiae var.boulardi  și 4 x I0UFC Lactobacillus rhamnosus GG), recomandată pentru reechilibrarea microflorei intestinale a carei alcătuire și structurare se află sub presiuni fiziologice, patologice sau de altă natură precum tulburările digestive sau administrarea de antibiotice.

Diareea reprezintă una dintre manifestările digestive frecvente apărute în urma tratamentului cu antibiotice. Diareea poate debuta  la 2 ore după consumul antibioticului, până la 2 luni după terminarea tratamentului cu antibiotic.

Antibioticele sunt o grupă de medicamente necesare în tratamentul bolilor infecțioase cauzate de bacterii.

Acestea pot afecta microflora intestinală prin distrugerea bacteriilor benefice și proliferarea bacteriilor dăunatoare, ce pot infecta sistemul digestiv.

EUBIOTIC IMUNOFLU – Ce este EUBIOTIC IMUNOFLU și pentru ce se utilizează?

Eubiotic Imunoflu este un supliment alimentar ce combină intr-o formulă nouă  tulpini multiple de microorganisme benefice pentru organism , bine studiate clinic, cu Vitamina D, Vitamina C si Zinc.

TULPINILE DE BACTERII BENEFICE din compoziția Eubiotic Imunoflu conțin culturi lactice vii ce fac parte din flora intestinală deseori  afectată de o dietă și un stil de viață nesănătoase,  de utilizarea antibioticelor sau de stres.

70 % din sistemul nostru  imunitar se află la nivelul  colonului, acolo unde se găsește microbiota  intestinală. Ea este formată din peste 1000 de tulpini bacteriene rezidente sau tranzitorii, aflate în relație simbiotică cu organismul uman.

Aceste bacterii benefice activează prima linie de apărare împotriva agenților patogeni și a toxinelor prin producerea de acizi organici și modificarea ph-ului local, mențin integritatea mucoasei intestinale, contribuie la sinteza unor vitamine, facilitează absorbția și biodisponibilitatea mineralelor.

Eubiotic Imunoflu conține culturi vii de lactobacili și bifidobacterii benefice, tulpini intens studiate, dupa cum urmeaza :

 1. Bifidobacterium Lactis: este tulpina cu cele mai multe studii (peste 300) privind relația imunitate – tract digestiv. Are efecte favorabile asupra reglării tulburărilor de tranzit ( constipația ușoară, diareea , inclusiv cea indusă de antibiotice) și date din studii privind scăderea frecvenței și severității infecțiilor acute ale căilor respiratorii (inclusiv gripa), imbunătățește răspunsul postvaccinare, reduce incidența și severitatea infecției cu Helicobacter Piloryi. (Microorganisms. 2014 Jun; 2(2): 92–110)
 2. Bifidobacterium Breve: tulpina se gaseste natural în laptele matern, varză și castraveți murați, chefir, iaurt. Colonizarea intestinului copiilor mici cu aceste bacterii benefice ar putea reduce severitatea și întarzierea  apariției unor boli ca enterocolita necrotizantă,  alergiile alimentare, inclusiv la laptele de vacă, rinitele alergice și astmul, eczemele și alte alergii ale pielii, (Nutrients 2019,11/1724). Are efecte benefice și asupra tulburărilor de tranzit (diaree, constipație), mai ales la copii, dar și asupra elasticității și sănătații pielii.
 3. Lactobacillus Casei  face parte din grupul de bacterii lactice din tractul digestiv și urogenital, contribuie la transformarea lactozei în acid lactic, cu efecte benefice asupra tulburărilor de tranzit intestinal (diaree sau constipație), colicilor, bolilor inflamatorii intestinale sau sindromului de intestin iritabil. Alte studii confirmă efectul protector al acestei tulpini benefice în boli alergice, inclusiv astm, dezvoltarea unor tipuri de  tumori sau obezitate. (Front Microbiol. 2018; 9: 2107.).
 4. Lactobacillus Rhamnosus GG (una dintre cele mai studiate tulpini bacteriene benefice),  se gaseste natural în tractul digestiv și urogenital, ca și în produse lactate:  iaurt, lapte fermentat, branză mai moale). Efectele sale benefice au fost studiate în infectiile urinare și ale tractului respirator, reacțiile alergice (rinite, astm, eczemă și alte reacții alergice cutanate, alergia la laptele de vacă), raspunsul postvaccinal. De asemenea,  LGG reduce episoadele diareice la copii, inclusiv în cazul infecțiilor cu rotavirus. (Microb Cell Fact. 2014; 13 (Suppl 1): S7)
 5. VITAMINA D, pe langă rolul său deja cunoscut în metabolismul fosfo-calcic și sănătatea sistemului osos și muscular, în diviziunea celulară, are funcții importante în modelarea răspunsurilor imune înnăscute (nespecifice) și adaptative (dobandită, specifică). Celulele sistemului imunitar ( limfocite B, T, monocite, celule dendritice) implicate în multe boli autoimune raspund la efectele modulatorii ale vitaminei D.
 6. VITAMINA C contribuie la formarea colagenului din piele, întărind astfel bariera protectoare a organismului față de factorii agresivi din mediul extern. Este un antioxidant puternic, protejând celulele de radicalii liberi și contribuie la metabolismul energetic normal, reducând oboseala și extenuarea.
  In plus, Vitamina C contribuie la menținerea funcționării normale a sistemului imunitar, la formarea normală a colagenului, la  funcționarea optimă a vaselor de sânge,  a sistemului osos și  a ligamentelor, a gingiilor, dinților și  pielii, a sistemului nervos și la menținerea sănătății psihice.  De asemenea, crește absorbția fierului.
 7. ZINCUL este un mineral esential, implicat activ în generarea răspunsului imun antiviral înnăscut și dobândit, are rol antioxidant, protejând celulele față de stresul oxidativ , contribuie la procesul diviziunii celulare.
  Zincul este o componentă vitală a multor enzime din corpul uman, astfel are roluri importante în  metabolismul acido-bazic normal,  al carbohidraților și altor macronutrienți, al proteinelor, al acizilor grași, al vitaminei A,  în sinteza normală de ADN. Zincul contribuie la funcția cognitivă normală, la menținerea fertilității și reproducerii normale,  menține sănătatea sistemului osos, a  pielii, părului și unghiilor, a vederii normale.

Ingredientele din compozitia Eubiotic Imunoflu: Vitamina D, Vitamina C și Zinc în doze ce asigură cel putin 100 % din aportul zilnic recomandat de EFSA ( European Food Suplements Association) și tulpinile de bacterii benefice intens studiate ajută organismul să se apere eficient (de la barierele naturale la producerea de anticorpi)  împotriva agentilor patogeni.

EUBIOTIC BABY PICĂTURI

Eubiotic Baby picături conţine culturi lactice vii selecţionate din cele mai bine documentate ştiinţific tulpini de Lactobacillus rhamnosus LGG şi Bifidobacterium BB-12 pe populaţii reprezentate de sugari şi copii mici.

Lactobacilus rhamnosus este cea mai documentată bacterie probiotică din lume, peste 1000 de publicaţii ştiinţifice şi 300 de studii clinice demonstrându-i beneficiile în regenerarea florei intestinale.

Bifidobacterium BB-12 este principala tulpină probiotică din tubul digestiv al copiilor mici şi al sugarilor, ea regăsindu-se în laptele matern. Studiile pe populaţia pediatrică demonstrează beneficiile acestei tulpini în tulburările gastro-intestinale.

Eubiotic Baby picaturi este recomandat în situaţiile în care este necesară regenerarea florei intestinale, cum ar fi cazurile de diaree cauzată de folosirea de antibiotice, virusuri, bacterii sau paraziţi, sau pentru ameliorarea colicilor.

EUBIOTIC BABY STICK

EUBIOTIC® Baby conţine o combinaţie de culturi lactice standardizate vii (Bifidobacterium BB-12®, Lactobacillus L.casei 431®, Streptococcus thermophilus TH-4®) 1 x I0UFC (unităţi formatoare de colonii), ce suplimentează flora intestinală naturală.

EUBIOTIC BABY este recomandat in situaţiile în care este necesară regenerarea florei intestinale, în cazul tulburărilor de tranzit intestinal şi/sau al folosirii de antibiotice.